ONUN SUÇU NEYDİ?

Bunu Biz Başlattık, Biz Durduracağız!
Bunu Neden Yaptık?
Dünya'nın bize sunduklarından ne istedik?
Herkesin cevabı "BİLMİYORUM." olacak. Peki neden bilmiyoruz?
Bu belki de dünyamızın sonu olacak. Neden yapıyoruz ki? Bir şeyleri tekrar dönüştürmek çok mu zor? Yağmurlar yağmasa, şimşekler çakmasa, güneş açmasa biz nasıl yaşarız bu dünyada? Ya gökyüzündeki, sudaki, karadaki hayvanlar nasıl uçacak, nasıl yüzecek veya nasıl yürüyecek?

     Şunu bilelim ki hayvanlar bizden daha duyarlı. Biz bu dünyayı korumazsak yaşayacak yerimiz kalmaz. Etrafı kirletiyor, çok gürültü çıkarıyor vb. şeyler için evcil hayvanlarını sokağa atıyorsunuz da ya evcil hayvanlarınız sizi sokağa atsaydı... Bunu hiç düşündünüz mü? O zaman onlar gibi biz sokaklarda yemek, su ve barınak arardık. Lütfen bencil olmayalım. Bu dünya sadece bizim değil, tüm canlıların dünyası!! Bunu bilelim ve unutmayalım.

BETÜL'ÜN YORUMU: Bu Dünya sadece bizim mi? Hayır! Bu Dünya'da sadece biz yaşamıyoruz hayvanlar, bitkiler ve daha fazlası ile beraber yaşıyoruz bunu unutmayalım ve buna göre yaşayalım.

BENİM YORUMUM: Friedrich Nietzsche'nin söylediği gibi "En zalim hayvan insandır." Belli zaten biz Dünyamızı kirletecek, yaşam alanımızı kirletecek kadar zalimiz. Gelecek nesil belki bize diyecek ki "Bunlar ne biçim insanlarmış. Bize yaşam alanı bırakmadılar."

BETÜL'ÜN YORUMU: Zeynep'e katılıyorum! Ve size ufak bir bilgi vereceğim Scooby-Doo çizgi filminin anlatmak istediği şey "aslında canavarların insanlar olduğu" ve hatırlayın çizgi filmdeki karakterlerin korktuğu her şey aslında kostüm giymiş insanlar değil mi? Bence çizgi filmin anlattığı şey çok doğru sonuçta Dünya'yı yok eden insanlar!

BENİM YORUMUM: Biz bu Dünya'da böyle yaşamaya devam edersek muhtemelen yaşlanmadan öleceğiz. Fazla fazla tabağınıza yemek alıyoruz, sonra bitiremiyoruz. Ve tabağamızda kalan çöpe gidiyor. Bizim yüzümüzden aç kalan insanlar var. Bazen kendi kendimize söz veriyoruz ama ona rağmen yine atıyoruz verdiğimiz sözü unutuyoruz.


İlginç Bilgiler:
Her yıl ortalama
8-12 insan, köpekbalığı saldırıları sebebilye ölmektedir.
Her yıl ortalama 100.000.000 civarında köpekbalığı insan saldırıları sebebiyle
ölmektedir.
Çin'deki hava kirliliği uzaydan görülmektedir. Çin Seddi uzaydan görülemez.
KAYNAKÇA: ONEDİO
ARKADAŞLAR UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR. BEĞENDİYSENİZ YORUM YAZMAYI VE ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN. SORU-CEVAP YAYINIM İÇİN SORULARINIZI BEKLİYORUM. HERKES İSTEDİĞİ KADAR SORU YAZABİLİR.
SİZLERİ SEVİYORUM TAKİPTE KALIN!👋 
BETÜL'ÜN BLOGU İÇİN BURAYA TIKLAYI . BETÜL'ÜN BLOGUNU TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN.
25 LİTRE YAYINIMA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.
BU ARADA DOLDURMANIZI İSTEDİĞİM BİR FORM VAR BUNU DOLDURURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM. https://forms.gle/niLsfPezeBs9sRBL9

MY MAGICAL WORLD💫💫&MY COLORFUL WORLD🌈🌈🌈







Comments

  1. Tek kelimeyle harika.👌🏻 Bu yayını uzayın zamandır bekliyordum ve beklediğime deydi.🤩 Harika bilgilerle donattığınız bu yayından çok şey öğrendim.🤔✏️📙 Keşke bütün insanlar sizin gibi olsa doğamız tükenmese.💜💚💙🪐

    ReplyDelete
  2. Harika olmuş👍🏻👍🏻👌🏻

    ReplyDelete
  3. Çok iyi bir yayın olmuş Zeynep haklısınız biz dünyamızı kirletmek yerine korumalıyız

    ReplyDelete
  4. Duyarlı bir yayın olmuş 👏🏻👏🏻👏🏻
    Başka bir yayının konusu da “Dünyamızı korumak için bizim elimizden gelenler nelerdir, neler yapmalıyız ?” olabilir diye düşünüyorum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yorumun ve desteğin için sağol. Bir sonraki ortak yayını o konu üzerinde yazarız.

      Delete

Post a Comment

Waiting your comment📚💛